Recensies

Recensies      Reviews      Bewertungen

"Thank you for the lovely concert! Very healing." ~ Steve Tidbury, Germany. Concert for the Earth, 2021, June 22, 20:30-21:30.
"Last week I had the privilege of listening to Marja's concert in a live transmission. I enjoyed the performance, the repertoire, and especially Marja's beautiful voice! Thank you Marja!"
~ Talia Ilan, Israel, orchestral director. Concert for the Earth, 2021, June 26, 15:45-16:45.
"Wat komt jouw klank binnen, zeg! Prachtig. M'n hart maakt gewoon een dubbele salto als ik je muziek hoor." ~ Marja de Boer, Nunspeet, over video's, per email op 17 sep 2021.
 "Dank je wel, Marja! Heel mooi gemaakt, gezongen en gespeeld, deze verjaardagsvideo!" ~ Dirkjan Horringa, dirigent, op facebook 1-10-2021.

Sfeervol openluchtconcert Marja de Jong

RAALTE 27 juni -- Het ‘Concert voor de Aarde’ bij ’t Natuurlijk Huus was bijzonder sfeervol. Marja de Jong verzorgde dit prachtige concert voor een enthousiast publiek, vergezeld van vogels en kikkers.

Toen de Arnhemse zangeres, componist en multi-instrumentalist aan de rand van het voedselbos haar eerste songs ten gehore bracht met een psalterium, waande je je bij een kasteelfontein in de middeleeuwen. Haar magische harpspel bracht je via Old en Folk bij Swing met de uke. Marja’s warme stem ontroerde in zes talen met diepgang en een vrolijke noot.

Marja de Jong inspireerde de luisteraars met haar compositie ‘Trilogie voor de Aarde’. Met ‘Notre Terre’ vertolkte ze een klaagzang over hoe we uit onwetendheid ondankbaar omgaan met de aarde. In de Spaanse ode maakte ze helder hoe je met groene ogen naar de aarde kunt kijken. En tijdens het Engelse danklied bezong ze de schoonheid van de aarde. Als inleiding droeg Carolien Obdeijn haar gedicht over de Oermoeder voor.

...

Wat was dát prachtig! De tranen staan nog in mijn ogen. 
♪ Je hebt me diep geraakt. ♪ Ik ga nooit naar de kerk,
maar als er zo mooi gezongen wordt, zou ik elke week gaan!
Bijna alle 800 luisteraars zeiden iets dergelijks, Bernulphuskerk Oosterbeek, 5 jan 2012.
Bij 5:25 een AUDIO fragment van Mahler.

Over concerten en CD: The MAGIC of MUSIC, 2019.

"Beste Marja, afgelopen zondag heb ik mogen genieten van je mini harp-concert bij de Soefi tempel in Katwijk. Prachtig! De klanken raakten rechtstreeks mijn hart. Dank ook voor je licht en positieve energie. Met vriendelijke groet." - Aziza N, email 4 september 2019.

"Lieve Marja, vandaag heb ik je CD gedraaid. Prachtig 🧡 Super, zó uit het hart. Heel veel dank en veel succes." - Ina van Duyn, was vocaal concert soliste, en sopraan bij de Nederlandse Opera, facebook, 22 september 2019.

"Lieve Marja, over je concert in de Alkmaarse Schuilkerk: gelijk de eerste klanken ontroerden mij enorm. Ook de anderen vonden het prachtig. En dat was het ook!" - Annemieke Bouman, Whatsapp 22 september 2019.

"Lieve Marja, afgelopen zondag (29 sep 2019) mocht ik van een door jou gegeven wel heel bijzonder concert in de Kloosterkerk in Utrecht genieten. Wat een prachtige en bijzondere stem (die me aan Aafje Heynis deed denken) heb jij, Marja. En wat een mooie manier om ons zo deelgenoot te maken van prachtige muziek met veelal Soefi teksten. Maar ook van jouw eigen teksten en composities mochten we genieten. Kortom: ik heb genoten!"  - Mirjam Kraamer, email 30 september 2019. 

"We hebben genoten van dit prachtige concert! Haar stem is overrompelend mooi. De combinatie met haar harp is ook zo passend! Heel fijn om weer te ervaren hoe muziek verbindt. We gingen naar huis met een warm hart. 🧡 " - Wanda, email 1 oktober 2019.

"Marja Mirabai de Jong is een getalenteerd vertolkster van het Soefisme volgens Hazrat Inayat Khan. Op originele, muzikale wijze neemt ze je mee in de wereld van Universele Liefde. In professioneel gezongen en vreugdevol gespeelde muziek, deels zelf geschreven, deels zelf gecomponeerd, soms gearrangeerd, zingt ze over Eenheid, de onuitputtelijke bron van leven, de weg van het hart. Ze nodigt je uit de lyrics van de CD te downloaden en die samen met anderen te zingen. Om zo meer mensen kennis te laten maken met de prachtige boodschap die het Soefisme herbergt. Een boodschap waar haar wezen vol van is en die haar aanspoort dit belangeloos uit te dragen. Van harte aanbevolen." - Bep Ragini Pierik over concert in Sint Jozefkerk Zwolle, en de CD Magic of Music. email 5 oktober 2019.

"Dank voor je bijzondere harpconcert. Met jouw stem weet je te raken, de soefi liederen zijn zeer liefdevol. Jouw optreden sprookjesachtig met die elfenjurk. Wat lief dat we een cd mee kregen. Fijn om mee te zingen. De tekst zo uitgewerkt dat dat gemakkelijk ging, en ook jouw begeleiding. Dank nogmaals." - Ireen, email 7 oct 2019.

"Dank voor de fijne middag." - Qadira, email 7 oktober 2019.

"Het was een mooi concert. Veel succes verder en hartelijke groet." - Reina, email 7 oktober 2019.

"Lieve Marja/ Mirabai, dankjewel dat je zoveel prachtige muziek van onze Murshid, zijn familie en van jezelf ten gehore hebt gebracht. Je hebt ook nieuwe mensen diep geraakt."  - Mangala, email 7 oktober 2019.

Maak jouw eigen website met JouwWeb